Цацаров ще оповести резултатите от проверката за подслушването

Прокуратурата ще оповести на пресконференция днес от 11,30 часа резултатите от проверката на сигнала за подслушване, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев. Пресконференцията ще се състои в Конферентната зала на Съдебната палата и на нея главният прокурор Сотир Цацаров ще оповести резултатите от извършената проверка на СДОТО – МВР по подадения сигнал от Сергей Станишев. На 28 март Станишев съобщи на пресконференция, че е получил сигнал за подслушване на политици, бизнесмени, общественици и други лица. Същия ден главния прокурор разпореди проверка по сигнала.

Проверката бе извършена от екип от 10 прокурори, ръководени от градския прокурор на София Николай Кокинов. Той обяви още преди седмица, че е стеснен кръгът от лица, след които е авторът на сигнала за подслушване на политици и бизнесмени, който Станишев предаде на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Не сме спирали да го търсим, дано да го намерим", каза Кокинов пред bTv. Според него резултатите от проверката са адекватни на вложените усилия и тя се извършва само в службата за подслушвания на МВР – СДОТО. Той отклони въпроса да каже дали ще бъдат уволнени служители на ведомствато свързани със подаването на анонимния сигнал.

Всъщност обществото и медиите ще бъдат запознати само с тези резултати от проверката, които не съдържат класифицирана информация. Самата проверка завърши на 12 април.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.