Цацаров съобщи, че ще поиска имунитета на поне 5 депутати

Със сигурност имунитетът ще бъде поискан на двама депутати, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от “Фокус”. Той не посочи имена, но със сигурност става дума за Цветан Цветанов от ГЕРБ и Волен Сидеров от “Атака”, срещу които се водят дела, които бяха прекъснати с придобиването на депутатски имунитет. Цветанов вече съобщи, че още в първия ден от работата на 43-тото Народно събрание е внесъл в деловодството писмо, в което изразява съгласие да бъде свален имунитета му.

В момента се извършва проверка на всички народни представители от 43-тото Народно събрание за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка, ще бъдат направени съответните искания за сваляне на имунитети, допълни главният прокурор Сотир Цацаров. Той прогнозира, че като цяло, ще бъде поискано свалянето на имунитета на поне петима депутати.

Имунитетът на всички народни представители с висящи дела ще бъде поискан от главния прокурор с общо писмо до ръководството на парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.