Цацаров потвърди за досъдебно производство срещу Пенгезов, той пък обвини Пеевски

Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че срещу председателя на Софийскиа апелативен съд Веселин Пенгезов се води досъдебно производство по случай от 2010 година.
Преди това bTv съобщи, че до утре се очаква отстраняването от длъжност на председателя на Софийския апелативен съд. Веселин Пенгезов и председателят на Военно-апелативния съд са призовани в съда в понеделник. По неофициална информация, се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреби с еврофондове. Прокуратурата действа болшевишки, а депутатът от ДПС Делян Пеевски е човекът, който разпределя баницата в България, коментира Пенгезов.

„Има образувано досъдебно производство, по което тече активно разследване. Случаят е от 2010 година. От януари 2013 година досега са разпитани 81 свидетели”, разясни Сотир Цацаров преди днешното заседание на ВСС. Главният прокурор отпрати репортерите да зададат „на друго място” въпросите за периода от 2010 до 2013 година и увери, че медиите ще бъдат уведомени, ако бъде повдигнато обвинение на Веселин Пенгезов. Заедно с Пенгезов е призован и председателят на Военно-апелативния съд (ВоАпС) Петър Петков, който също ще бъде привлечен в качеството на обвиняем по същото разследване. Ако бъдат обвинени, то тогава ВСС може да ги отстрани от длъжност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.