Цацаров: Подслушването на адвокати е абсолютно забранено и противозаконно

Цацаров призна, че Слънчев бряг е държава в държавата

Подслушването на разговорите на адвокати, за да бъдат издирвани по-лесно техни клиенти, е невъзможно. Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти преди заседанието на ВСС, помолен да коментира вчерашно изказване на премиера Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

“Това е абсолютно невъзможно, това е забранено от закона. Могат ли да се въведат законови промени, които са в нарушение на Конституцията и с които на практика правото на защита на хората драстично ще бъде нарушено? Не е възможно да се въведе подслушване, което да бъде подслушване на разговорите между адвокат и клиент”, категоричен беше Сотир Цацаров. В същото време главният прокурор призна, че има своего рода търговия; че в някои случаи, и то не малко, недобросъвестни адвокати на практика блокират усилията на държавната правоохранителна система за сметка на справедливостта и за своя лична материална изгода.

“Добре е да ги зададете тези въпроси на министъра на правосъдието. Той е присъствал там, какво становище е взел? Аз моето становище го казвам ясно. Това е незаконосъобразно и не може да бъде допуснато в една демократична държава”, изтъкна още веднъж Цацаров.

Главният прокурор категорично отрече казаното от министъра на отбраната Николай Ненчев, че ДАНС и прокуратурата разследват освен ген. Шивиков още един генерал от БА, при това по анонимен сигнал.

“Завчера от екрана на Национална телевизия се чу отново, че е повдигнато обвинение на български генерал. Няма такова нещо. Нека не се спекулира с темата, че Прокуратурата посяга на Българската армия. Мисля, че министърът има много по-сериозни задачи, които трябва да разреши, за да спекулира с тази тема”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.