Цацаров: Очаквайте още обвиняеми за КТБ

През тази седмица се очаква да има още обвиняеми по казуса КТБ. Когато станат факт обвинителните актове, няма да бъдат скрити от обществото. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в студиото на bTv. Той коментира и свързването му с депутата от ДПС Делян Пеевски – нещо, което твърди мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев в последното си писание, публикувано на неговия личен сайт.

“Името на Делян Пеевски никога не е потъвало, то винаги е на повърхността. Винаги стремежът е той да бъде ръка за ръка с премиера, с мен. Всеки от нас да бъде пришит към него. Да се каже – тук са добрите, там са лошите – тези с Пеевски””, заяви Сотир Цацаров. По думите му, това е стремежът на някой, който има подобни на Пеевски влияния в бизнеса и медиите.

На въпрос дали се притеснява, че и неговото име е заключено в някой от сейфовете на Василев, Цацаров отговори: „Четох твърденията за нотариално заверени показания. Там някъде в сейфовете могат да присъстват всички тайни, които г-н Василев е създал, не е създал или въобще не съществуват. Своите показания той може да даде единствено в протокол за разпит на обвиняемо лице. Всичко, което би казал в такъв протокол, не би следвало да бъде тайна за обществото”.

Главният прокурор изтъкна още, че не живее със самочувствието на човек, от когото зависи всичко, а във връзка с последните промени в ГПК потвърди оценката си, че това е “елементарен популизъм” и допълни: “Живеем в пушилка, всеки ден едни хора сядат пред вас (в студиото) и вдигат пушилка”.

Главният прокурор не иска власт, а иска нормална процедура в наказателния процес, коментира още Цацаров по повод оттеглените от вносителите предложения за промени в НПК.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.