Цацаров: Няма нито едно доказателство за саботаж в “Миджур”

До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването на прокуратурата за взрива в завод “Миджур” убил 15 души, цитиран от БГНЕС. Цацаров допълни, че разследването продължава по възможно най-активния начин, проверяват се абсолютно всички версии.

Коментарът на главния прокурор бе във връзка с казаното от собственика на взривилия се завод Валери Митков пред Нова ТВ, че инцидентът, погубил 15 човека е следствие от саботаж, тъй като инцидент само с една противопехотна мина не би могъл да предизвика такъв верижен взрив. Между другото, тези твърдения на Митков бяха оборени още същия ден от военни експерти по взривни вещества. Но пък два дни по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също така категорично заяви, че взривът в завода два дни преди изборите изобщо не е случаен.

И днес работници от взривилия се завод за експлозиви потвърдиха, че се е налагало да носят чукове и други инструменти от домовете си, както и че са получавали по-малко от минималната работна заплата и се е налагало да всячески да бързат, защото парите им са били обвързани с броя обезвредени и разглобени мини.

Ден след взрива, погубил 15 човека, стана ясно, че изпълнителният директор на завода е бил този ден в цеха, за да наблюдава лично дали е възможно да се изпълни норма от 100 мини на човек за една смяна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.