Цацаров: Нека не изпадаме в парноя от казаното от Борисов

"Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 55 години назад , или държава, която е на прага на военна диктатура", каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е имало заговор за задържането му.

"Не мога да говоря за никакъв план за задържане, а най-малкото за това, което ми казвате, защото аз не мога да си представя или да си помисля, че г-н Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест", добави той. "България е държава, в която има закони и конституция, а не държава, в която арестите се решават на съвещание при главния, или поне тази прокуратура не е такава", допълни Цацаров.

Той определи като смущаващо началото на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, което започна със скандал, провокиран от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Никой не бива да прекрачва чертата отвъд нормалния граждански протест, включително и народен представител, смята Цацаров.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.