Цацаров и работодатели с обща позиция за промените в ГПК

Придаването на нови правомощия на прокуратурата в гражданското съдопроизводство създава условия за намеса на държавни органи в частнoправни отношения, което може да създаде опасни прецеденти в развитието на нормалния граждански оборот.

Тази позиция е подкрепена от представителите на работодателските организации по време на днешната им среща с главният прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Днес Сотир Цацаров е обсъдил последните изменения в ГПК с Васил Велев (Асоциация на индустриалния капитал в България), Божидар Данев (Българска Стопанска Камара) и Кирил Домусчиев (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Срещата се е провела в Съдебната палата. Главният прокурор е запознал събеседниците си и с резултатите от проведената по-рано среща между него и министър-председателя.

Както вече съобщихме, по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров е критикувал доста остро пред премиера Бойко Борисов измененията в ГПК, приети на първо четене от парламента през миналата седмица. Според Цацаров, придаването на нови правомощия в гражданското съдопроизводство създава условия за намеса на държавни органи в частно-правни отношения, което може да създаде опасни прецеденти в развитието на нормалния граждански оборот”. По думите на Цацаров, повече права не са нужни на държавното обвинение, а на министъра на финансите, при осъществяваната от него защита на интересите на държавата, включително и в гражданския процес.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.