Цацаров: Гунев е проверен по сигнал на “Протестна мрежа”

Досъдебното производство срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев е резултат от проверката на прокуратурата по сигнала на “Протестна мрежа” от февруари. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров по БНР. Става дума за лоши кредити, които са били дадени на 19 фирми, в чиито офиси разследващите са били миналия път. От компетентността на Гунев е било да следи какво се отпуска като кредити, обясни Сотир Цацаров. По думите му, от прокуратурата не са съобщили за разследването срещу Гунев, за да не се създават обществени притеснения за стабилността на банковата система. Цацаров отказа да говори дали става дума конкретно за Корпоративна търговска банка и за Цветан Василев, въпреки че даде да се разбере, че всичко е свързано със сигнала на “Протестна мрежа”, който визираше тъкмо тях.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира и обрата в разследването срещу тримата, обвинени, че са подготвяли убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, чието задържане бе отказано от СГС.

Няма убити, няма убийство, няма убийци, каза по този повод Сотир Цацаров. Главният прокурор допълни, че предстои след анализ на всички факти по делото, прокуратурата ще реши дали окончателно да свали обвиненията срещу тримата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.