Цацаров оневини Борислав Сарафов с писмо от ДАНС

Главният прокурор Сотир Цацаров показа пред журналисти официално писмо, подписано от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, в което се казва, че не е установено наличие на справка или документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов.

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет Сотир Цацаров прочете пред репортерите писмото от ДАНС. В документа се казва: „Уважаеми господин главен прокурор, във връзка с Ваше писмо, входящ номер и прочие, в Дирекция ПОП ДАНС, бивша ГДБОП, е извършена проверка, от която не е установено наличие на справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов”.

Призовавам и него (Цветанов), и лицето Делян Пеевски, да си решават проблемите помежду си, без да ги решават чрез, или на гърба на прокуратурата. Същият призив ще отправя не само към лицата Делян Пеевски и Цветан Цветанов, но и към всички бивши и настоящи политици от парламентарни или извънпарламентарни сили-не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата. Нямам никакво самочувствие да олицетворявам себе си с институцията, но този евтин ПР е вреден за държавата, а в по-късен етап може да са окаже вреден и за самите вас”, заяви още Цацаров, цитиран от “Фокус”.

В последните дни бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов на няколко пъти заяви пред журналисти, че има справка, която е изготвена от ГДБОП и изпратена на главния прокурор, в която се съдържа информация за престъпления, извършени от Борислав Сарафов.

И днес Цветанов отново каза пред репортери, че има подобна справка и гарантира за съществуването й, защото е сложил подписа си, когато я е изпращал през 2012 година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.