Цацаров: Делото “Костинброд” е внесено с нов обвинителен акт в СГС

Нов обвинителен акт по делото “Костинброд” е внесен миналата седмица и делото е в СГС. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното редовно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).
Цацаров прогнозира, че съвсем скоро ще е готов обвинителният акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за случаите на незаконно подслушване, за които преди година Станишев внесе сигнал до Цацаров.
Главният прокурор коментира съвсем кратко опожаряването на две коли на журналистката Генка Шекерова в рамките на година без да бъдат разкрити извършителите.
Служителите, работили по случаите със запалените автомобили на Генка Шекерова и взривения автомобил на Сашо Диков, ще дават обяснения за работата си по трите случая, съобщи Сотир Цацаров. Той призова МВР и СДВР да си свършат работата по посегателствата върху колите на двамата журналисти.
Сотир Цацаров допълни, че зам. главният прокурор Борислав Сарафов е извикал днес на спешно съвещание представителите на прокуратурата и СДВР, работили по палежите на автомобилите на журналистите Генка Шикерова и Сашо Диков. Целта е да се види дали са били адекватни действиятана разследващите и дали са били осонавателни предпоставките за спиране на делата по отоношение на взрива на колата на Сашо Диков и първия палеж на автомобила на Генка Шикерова.
Ще бъде възложено и пълно наблюдение на тези досъдебни произиводства, увери Сотир Цацаров. Той каза още, че или СДВР ще си свърши работата, или делата ще бъдат възложени на следователи.
Крайно време е съответните органи да не бъдат просто регистратори на събития и да вървят след събитията, а да се събудят, защото подходът не може да бъде регистраторски, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.