Цачева: Очаквам вот на недоверие през септември

ГЕРБ вероятно ще внесат още в началото на септември вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, прогнозира пред БНР Цецка Цачева. Председателката на 41-то Народно събрание обясни, че правителството ще бъде атакувано с вот на недоверие, ако преди това бъде отхвърлено ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

Ако не се съберат гласове за подкрепа на новото обсъждане на бюджета, оставката на правителството на практика ще е факт, изтъкна Цецка Цачева в ефира на „Неделя 150”. Тя изтъкна личната си изненада от „изключително неубедителните, юридически несъстоятелни, а понякога и взаимноизключващи се аргументи, които председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков даде като възможности за отговор на искането на 77 народни представители от ГЕРБ за свикване на извънредно заседание”. Според Цачева в представителите на БСП и ДПС има страх от това ще се съберат ли нужните 121 гласа за отхвърляне на ветото. По думите на Цачева, кворум на извънредното заседание на парламента ще има, защото ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала и ще гласуват в подкрепа на ветото.

Невъзможността да се отхвърли ветото на президента би била края на управлението „Орешарски”, а оттам и края на 42-ото Народно събрание, изтъкна Цецка Цачева.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.