Цачева обясни вота с хипотеза: Щом крият данни за НЕК, значи нещо не е наред

„Коментираме проблемите в енергетиката, защото сега му дойде времето. От средата на април народни представители от ГЕРБ искаха информация от НЕК и от БЕХ за състоянието на енергийната система в момента, но тя им беше отказана. Получихме отговор, че тя ще бъде получена заедно с всички граждани след като бъде внесена официалната одитна информация в търговския регистър. За да крият тази информация, явно там има данни, които не са удобни за управляващите”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв заме.-председателката на ГЕРБ и на ПГ Цецка Цачева. По думите й, самият факт, че Европейската комисия реагира със спомагателна процедура за „Южен поток”, означава, че нещо не е наред.
Ако министър Стойнев искаше всичко да се случи по правилата, щеше да предостави данните на народните представители на 31 март”, допълни Цачева. По повод на коментарите, че поредният вот на недоверие към правителството ще бъде осуетен чрез липса на кворум, Цачева коментира, че кворумът е отговорност на управляващите.
“Групата на ГЕРБ ще бъдат в максимално пълен състав. Ние искаме да има дебат, искаме да се чуят от най-високата трибуна в държавата различните тези, а хората са онези, който ще преценят на кого да повярват”, каза Цецка Цачева.
Според нея, ако в петък има заседание, дебатите ще бъдат около цената на тока, АЕЦ „Белене”, седмия блок на АЕЦ „Козлодуй” и „Южен поток”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.