Цачева: На ГЕРБ се полага да излъчи председател на ЦИК

ГЕРБ ще посочи свой кандидат за председател на ЦИК – доцент Маргарита Златарева – и няма да подкрепи кандидатурата на БСП, тъй като ГЕРБ като първа политическа сила с най-голямата група в парламента е длъжни да посочи свой кандидат. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева по Нова телевизия. Според нея няма драма, но има спорове за избора на членове на ЦИК и те са заради запазването на съотношението между различните партии, защото НДСВ и Синята коалиция също са представени в настоящия Европарламент и имат право на свои представители в централната изборна администрация. Цачева увери, че няма никакви уговорки – нито по отношение на ръководството на ЦИК, което се избира от парламента, нито по отношение на останалите членове, които трябва да бъдат назначени с указ на президента.
Тези избори би трябвало да бъдат европейски, да се говори за европейски политики, но аз се съмнявам, че това ще стане, в самата кампания на преден план няма как да не излязат вътрешнополитическите противопоставяния, каза още Цецка Цачева и прогнозира, че очаква в хода на предизборната борба да се появят и компромати.
На въпрос дали очаква заедно с евроизборите да се проведе и референдумът, Цачева отговори, че вече няма възможност това да се случи, тъй като времето няма да стигне. “Управляващото мнозинство панически бяга от възможността това да се случи”, посочи депутатът от ГЕРБ.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Да, да, най-голямата костинбродска парламентарна група…

Leave a Reply

Your email address will not be published.