Цачева: Изборът на Мая Манолова за омбудсман не се харесва на ГЕРБ, но е факт

„Този избор не се харесва на ГЕРБ, но той е факт, всеки има право на втори шанс, дори Мая Манолова. В ГЕРБ няма разделителна линия заради Мая Манолова. Единствената обида, която остана е, че защитника на гражданите нямаше доблестта да каже извинете”. Това коментира в студиото на bTv председателят на Народното събрание Цецка Цачева. – “Аз съм християнка и простих на Мая Манолова”, изтъкна още Цачева. Според нея не е нужно вотът за омбудсман да бъде таен, но въпреки това отказа да коментира как е гласувала.

Цачева се беше заканила преди време, че ще съди Манолова заради словесни нападки и обиди, отправени от парламентарната трибуна.

Председателката на парламента коментира и приключващата днес сесия на Народното събрание.

„Като успех определям внасяне на конституционните промени. Неуспех е несъстоялият се референдум”, каза Цачева. Според нея проблемът не е ДПС, а че след като е било обявено намерение за Конституционна реформа, от ГЕРБ не са успели да консолидират четирите парламентарни групи.

„За нас беше ясно от самото начало, че без подкрепа няма как да съберем мнозинство”, допълни Цачева.

Цецка Цачева защити преизбирането на двама от досегашните подуправители на БНБ.

„Нашата група се довери на експертите, които познават номинираните. Това е избор, зад който заставаме заради професионализма и опита на тези хора, обясни Цачева.

В отговор на въпрос за закона за НСО председателката на парламента отговори, че според нея няма излишно разширяване на пълномощия, а структурата остава военизирана заради заплахите от тероризъм в световен мащаб.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.