Цачева: До две седмици внасяме нов вот на недоверие

"ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството до края на следващата седмица". Това каза на пресконференция в централата на партията зам.-председателят на парламентарната група Цецка Цачева, цитирана от „Фокус".

Цачева допълни, че все още се обсъжда в каква област ще бъде вотът.

Бившият председател на парламента коментира и гласувания на І четене нов Изборен кодекс. Според Цачева новият кодекс в сегашния мувид не създава условия за честни и прозрачни избори, а е „инструмент за победи на левицата в предстоящи избори". По думите на Цачева проектът е изпратен за становище до Венецианската комисия, а за ГЕРБ е опасно да се премине към второ гласуване на Изборния кодекс, без да се знае позицията на тази комисия, въпреки, че няма такова изискване и тя не би имала задължителен характер.

Другият зам.-председател на ПГ на ГЕРБ – Димитър Главчев – съобщи, че се обсъжда възможността за общ опозиционен митинг, на който всички недоволни от управлението да изкажат своята позиция.

Подкрепяме всички справедливи искания на протестиращите в СУ „Св. Климент Охридски" и следва да си зададем въпроса „Защо се стига до такива форми на протест”, коментира Главчев. Според него, ако управляващите се бяха вслушали в многобройните искания за оставка със сигурност нямаше да се стигне до това, което виждаме.

Главчев препоръча да се направи паралел с това, което се случва в Украйна и да се направи всичко възможно това да не се случи и в България. Според него, рецептата за това са нови избори…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.