„Труд”: Депутатите ще “ваканцуват” три пъти до евровота

Българските депутати ще бъдат във ваканция три пъти – за Великден, за Гергьовден и преди евровота, пише в днешния си брой “Труд”. Така до изборите на 25 май народните представители няма да ходят на работа общо 23 дни, а учиниците що почиват общо 18 дни.
Парламентът излиза в традиционната 10-дневна ваканция за Великден, но датите на почивката тепърва ще се уточняват. За народа тези дни са от 18 до 21 април.
Макар че официално предизборната кампания няма да е започнала, политиците не крият, че ще използват част от свободните дни за обиколки из страната.
Цялата държава ще почива от 1 до 6 май. За този период депутатите ще пропуснат две редовни заседания на парламента. Тогава кампанията ще бъде в разгара си и партийците ще трябва да подготвят избирателните си райони за вота за евродепутати.
Парламентът най-вероятно ще излезе във ваканция и непосредствено преди изборите. Засега се обсъжда вариантът тя да започне от 19 май, понеделник, и да продължи до края на седмицата. Не е изключено обаче ваканцията за кампанията да е и по-дълга. Очаква се родните депутати, които са кандидати за Страсбург, да излязат в отпуск още в началото на май, за да могат свободно да агаитират из страната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.