Трима заподозрени за убийствата в Париж, един се е предал

Френските власти обявиха за национално издирване трима заподозрени за нападението в Париж срещу редакцията на сатиричния седмичник „Шарли ебдо”, при което бяха убити 12 човека, а други 11 – ранени. Полицията призова гражданите за информация, която да помогне за залавянето на 32-годишния Шериф Куаши и неговия 34-годишен брад Саид, които „вероятно са въоръжени и много опасни”. Бяха разпространени и снимки на двамата издирвани братя. Те са френски граждани с алжирски произход, един от който има присъда за участие в мрежа за вербуване на екстремисти за участие в сраженията в Ирак. Третият заподозрян е младеж на 18 години на име Хамид Мурад. Твърди се, че той се е предал на полицията след като научил от социалните мрежи, че е издирван.

„По предварителни данни, задържаният е роднина на един от заподозрените, но не е сред предполагаемите престъпници”, съобщи телевизионния канал iTele. Срещу него не са повдигнати обвинения, той временно е задържан под стража за даване на показания. По данни на телевизията, Хамид Мурад е заявил, че е невинен и е представил алиби. Според медията, в момента на атаката 18-годишният Хамид Мурад е бил в лицея, в който учи.

Междувременно телевизионният канал NBC съобщи, като се позова на двама високопоставени сътрудници на американските служби за борба с тероризма, че единият от заподозрените за атаката в парижката редакция на изданието „Шарли ебдо” е убит, а други двама са задържани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.