20 загинали и стотици ранени след инцидент в московското метро

Брюксел отпусна над 400 млн. евро за метрото в София и Северната тангента

За десет загинали и 149 ранени, от които 108 са оставени за болнично лечение съобщи зам.-кметът на Москва Пьотър Бирюков в информация от мястото на трагедията, където влакче на московското метро дерайлира в подземния тунел между станциите “Парк на победата” и “Бул. “Славянски”, предаде ИТАР-ТАСС. По-късно агенцията съобщи, че броят на жертвите се е увеличил до 20.

В първоначалната информация, разпространена от РИА “Новости” се съобщаваше за трима загинали и от 30 до 80, според различните източници, потърсили медицинска помощ.

Засега основната версия за катастрофата е лъжливо сработване на аварийната сигнализация, в резултат на което автоматично е започнало екстремно спиране, довело до дерайлирането на три вагона.

По-рано днес бе съобщено, че около 20 човека остават блокирани в един от вагоните, излезли от релсите. В последната информация на ИТАР-ТАСС се цитира и друг зам.-кмет на Москва – Максим Ликсутов – според когото в най-силно разрушения вагон на метровлакчето остават блокирани петима пътника. Аварийните екипи правят всичко възможно за тяхното освобождаване.

Ранените са транспортирани до най-големите московски болници. На мястото на трагедията работи сформирания извънреден щаб с представители на градските власти.

През последната година в московското метро е имало девет технически аварии, показва справка на РИА “Новости”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.