Трима ранени след стрелба край офиса на Алексей Петров

В 17:45 ч. в МВР е получен сигнал за стрелба по офиса на Алексей Петров на столичния булевард “Черни връх”. Ранени са трима човека, които са откарани в болница, съобщи “Фокус”. По информация на БГНЕС е стреляно от автомобил, който е успял да напусне местопрестъплението, където все още се намират три линейки и полицейски коли.

Движението в района е отцепено от силите на реда.

На 29 октомври неизвестни произведоха два изстрела с противотанков гранатомет по автомобила на Алексей Петров, но самите гранати не се взривиха, въпреки, че колата бе улучена.

В деня на атентата Петров обяви, че става дума за “грешка”, тъй като нямало кой и защо да иска смъртта му. Дни след това Петров заяви, че знае кой стои зад атентата, а по-късно не отрече, че води собствено разследване, което обаче било по-скоро в помощ на полицията, на която вярвал.

По-късно Алексей Петров каза, че единствено бронираната му кола си е свършила работата и обяви награда от $100 000 за достоверна информация кой стои зад опита за убийството му – трети през годините.

Алексей Петров е бивша барета. Напуска системата на МВР през 1991 г. През 1993 г. основава заедно с Бойко Борисов и още трима човека фирмата “Будоинвест”, а три години по-късно “Аполо и Болкан”, в което през следващата година влизат Златомир Иванов-Баретата и Румен Николов-Пашата.

Алексей Петров бе специален съветник в ДАНС по времето, когато агенцията бе ръководена от Петко Сертов. Някои твърдят и до днес, че всъщност ДАНС е била ръководена от Алексей Петров, когато там са работели Петко Сертов и Зоя Димитрова, но това е друга тема. По-важното е, че редакцията на в. „Галерия” също преживя атентат, който за щастие се размина без жертви, ако не броим авторитета на България и нейните „служби”, тъй като адската машина пред нея бе взривена на 10 февруари 2011 г., часове преди посещението у нас на четирима еврокомисари, между които и тогавашният комисар по вътрешен ред и сигурност Вивиан Редниг.

Извършителите на онзи атентат още не са разкрити… А иначе покушенията срещу Алексей Петров вървят още от 1999 г. Тогава в столичния хотел “Замъка Хранков” Трактора е ранен от сочения за наркобос Киро Японеца. Според една от версиите, двамата се скарали кой да контролира хотела. Години по-късно той е прехвърлен на фирма, близка до Алексей Петров, а Киро Японеца преживя два сериозни атентата.
Второто покушение срещу Алексей Петров се случва през август 2002 г. пред плувния комплекс “Спартак”, където е неговият офис. Той е ранен в гърдите и бедрото. На помощ му се притичват действащи барети, оказали се уж случайно наблизо, а всъщност явяващите се негови бодигардове.

За опита за покушение е задържана групата на друга бивша барета – тази на бай Добри. Като мотив се сочи конфликт с Алексей Петров по повод прехвърлянето на дялове от застрахователно дружество “Спартак” в новоучреденото “Левски Спартак”.
Някои смятат, че всъщност делото „Октопод” също се явява един вид покушение срещу Алексей Петров. То е организирано от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, по чието време Трактора бе зрелищно арестуван и обявен за глава на „Октопода” в България. С годините съдебният процес и обвиненията се спихнаха като октопод на слънце, а делото се стопи до обвинение в рекет и продължава със скоростта на съдебната реформа като цяло…

1 Comment

  1. Продажни тъпи журналисти. Как разбрахте, че е стреляно по офиса на Алексей Петров? Толкова ли не можахте да схванете, че са ви подхлъзнали. Сега като се оказа, че не е по офиса и че не е на Алексей Петров ще актуализирате ли статията си? Не разбирате ли, че така една тиква демонизира един честен гражданин и вие съучаствате?

Leave a Reply

Your email address will not be published.