Трима от БАСТА и един от ГЕРБ се присъединиха към ББЦ

Трима представители от БАСТА и хората, които стоят зад тях, се присъединяват към „България без цензура“.  Това съобщи на  извънредна пресконференция лидерът на ББЦ Николай Бареков, в присъствието на заместниците си Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашева, както и представители на БАСТА.  Освен тримата от БАСТА, член на „България без цензура“ става и Ангел Даскалов, който наскоро напусна ГЕРБ. “Тези хора са мои лични приятели, познавам ги от 10 г., работил съм с тях и знам какво направиха за демокрацията в България. Част от тях идват от трудни райони на България”, коментира Николай Бареков. Той обясни, че с тези хора си говорят повече от откровено за големия провал, който представляваше предишното управление на страната.

Ангел Даскалов, Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров, заедно с хората, които стоят зад тях, стават членове на България без цензура, каза още Николай Бареков.

И четирима заявиха, че са разочаровани от БАСТА и че очакванията, с които са се включили в партията, не са били оправдани. Според тях именно България без цензура е алтернатива на статуквото.

БАСТА е патерица на ГЕРБ и Бойко Борисов, нито една друга партия не иска да си партнира с нас, обясни решението си да стане член на ББЦ Павел Димитров.

По искане на Мирослав Найденов и Емил Димитров Бареков се е срещал с тях, но категорично им заявил, че с тях няма как да работят.

Казах им, момчета, не мога с вас, защото вие трябва да отговаряте на много въпроси, свързани с управлението на ГЕРБ, сред които кой наряза тръбите на българските земеделци, обясни лидерът на ББЦ.

По думите му, те са по-скоро за операция „Чисти ръце“. В тази връзка Бареков обясни, че му е ясно, че Борисов няма да подкрепи тази операция, която ще засегне и българската гора, защото той да е някакво политическо камикадзе, за да подкрепи „Чисти ръце“.

Темата за горското стопанство и фирмите, които благодарение на ГЕРБ продължават да облагодетелстват от политиката на регионално ниво е накарала Ангел Даскалов да се присъедини към екипа на Бареков.

Той посъветва и прокуратурата да се опита да превърне Искра Фидосова в защитен свидетел, защото тя е обидена на това как са си избърсали ръцете с нея, а тя беше човекът, който знаеше какво правеше ГЕРБ в горите, и не само.

По темата за СДС и възможно ли е от тях също да има отлив към ББЦ Николай Бареков заяви, че при тях вече има много седесари и запита: Не го ли е срам Божидар Лукарски, че продаде синята идея на министри от тройната коалиция и Касим Дал? Пак казвам, ние бихме дали избираемо място на СДС, но като не го иска Лукарски, ще се намери седесар, който да го заемем.“

Бареков допълни и че според социологическо проучване на дясната социологическа агенция – 34% от гласувалите на последните парламентарни избори за ГЕРБ, сега ще гласуват за ББЦ. Това пък е допълнителен мотив към ББЦ да се присъединяват хора, които идват от ГЕРБ.

1 Comment

  1. Фактът, че при Дудука отиде и Софиянски означава, че ВЪОБЩЕ не разчитат да излъжат някого – знаят, че не могат с такива мърди. Значи… ПРОСТО ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ изборите – съставът на ЦИК и РИК го ПОЗВОЛЯВА – за да вкарат новото другарско менте. А пусналите бюлетини за останалите другарски ментета /вкл. тикви, сайдери и риформатори/ да го духат – ще им посвият “елктората”. Негласуващите ги елиминират с лишаване от алтернатива и готово – бандата се самоизбира отново. АЛТЕРНАТИВАТА НА ФАЛША е пряка власт на гражданите. На изборите – независими кандидати, издигнати от граждански събрания и подчинени на тях във всичко! http://edname4ta.dir.bg/_wm/addressbook/?df=44

Leave a Reply

Your email address will not be published.