Три партии искат касиране на изборите

Коалиция от общо три партии, участвала на последните парламентарни избори – ПП „Нова България”, ПП „Обединена България и ПП „Нова алтернатива”, ще обжалват официално легитимността на парламентарните избори, проведени на 5 октомври тази година.

Коалицията разпространи свое официално писмо, с което информират, че ще изготвят специална справка с всички сигнали за изборни нарушения, която ще изпратят както до отговорните институции в България – президент, Министерски съвет, ВАС, ВКС, Главния прокурор, омбудсмана и всички влизащи в парламента партии, така и до ОССЕ, ПАСЕ и ПАЧИС плюс посолствата на всички страни-членки на ЕС в България.

„Вярваме, че в България все още има свобода на словото и българските медии ще дадат гласност на случващото се. Ще изпратим и отворено писмо до водещите информационни агенции и медии в други страни от ЕС, за да сме сигурни, че потъпкването на демократичните принципи ще намери обществен отзвук”, завършва писмото, подписано от Ивайло Симеонов, Илиана Сиракова и Николай Цонев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.