Три години затвор за баща, пребил петима съученици на сина си

Състав на Варненския районен съд призна за виновен и осъди на три години лишаване от свобода 45-годишният варненец Ат. А., който причини по хулигански подбуди и с особена жестокост телесни повреди на петима малолетни съученици на сина си. Приведено беше в изпълнение и групирано наказание от предходни осъждания на А. от три години лишаване от свобода. Съдът уважи и гражданските искове на родителите на пострадалите деца.

На 3 юли 2014 год. на детски рожден ден се събрали шест деца в Морската градина във Варна. Момчетата били съученици от варненско училище. След почерпката за рожденика децата решили да поиграят в района на Римските терми. Пътьом те срещнали друга детска компания със съученици от своето училище, които играели на карти. Едно от момчетата – син на осъдения Ат. А. , се подразнил от съучениците си и започнал да ги ругае с нецензурни думи. В отговор децата му скрили картите и го излъгали, че ще ги скъсат.

Тогава синът се обадил на баща си, който пристигнал с двама неизвестни до момента мъже. „Виновните“ деца били открити от родителя, който заедно със съучастниците си, без да се интересуват кое от децата има нещо общо с оплакването на сина, започнали да нанасят удари на всички деца. Вследствие на побоя петима от момчетата получили травматични увреждания, които са подробно описани в заключението на съдебномедицинските експертизи по делото, което нашумя във Варна с дързостта на извършеното хулиганство от страна на 45-годишния подсъдим.

В хода на разследването се оказа, че обвиняемият извършил деянието в изпитателния срок на предишно осъждане, което не е изиграло превъзпитателна роля за 45-годишния родител.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.