Три четвърти от руснаците се чувстват щастливи

Руснаците са започнали да се чувстват по-щастливи, отбелязват социолози, цитирани от ИТАР-ТАСС. По данни на Общоруския център за изследване на общественото мнение днес се чувстват щастливи три четвърти от руснаците. През последната година този показател е прибавил 5 пункта, като е достигнал 25-годишен връх със своите 64 точки.

Тези високи показатели (77 %) са се запазили както през 2012, така и през 2103 година. Най-често щастливи се чувстват младите хора на възраст между 18 и 24 години и анкетираните с висше образование. Едва 14 процента от запитаните отговорили, че са нещастни. Чувството за щастие на руските граждани било свързано със семейството.

Според 13 на сто от участващите, важни фактори също така били интересното обучение или работата. За една година процентът на тези, за които доброто здраве е щастие нараснал от 6 на 11 процента.

За 4 на сто от руснаците щастието идвало с любовта, с възможността за реализация и с материалното благополучие. Също толкова процента от запитаните изразили мнение, че се чувстват щастливи, че живеят в мирно време.

В графата на нещастниците като най-честата причина за това те определят ниските си доходи (15 на сто от запитаните). Същият процент не се чувствали щастливи заради старост или болести, предаде БТА.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.