Тренчев в барчето на “Подкрепа” : Костов лъже и краде като всеки циганин

Костов е циганин. Какво можеш да очакваш от един циганин, освен да лъже и да краде.  Така се "пошегува"  дългогодишният лидер на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев във вторник – 2 октомври, на обяд в барчето, което е в сградата на конфедерацията – на ул. Ангел Кънчев“ 2 в центъра на София.

Минути по-рано Тренчев приключи пресконференция, в която разкритикува порочната политика на властта по отношение на доходите и пенсиите.

Констатацията си за циганите синдикалният лидер сподели на висок глас с граждани, които седяха във въпросния кафе-бар на „Подкрепа“. Не стана съвсем ясно за кой Костов говори – дали за бившия премиер на страната, или за някой друг.

Така президентът на синдиката покоза отново, че не може да преодолее неприязанта си към лидера на ДСБ. Враждата им е пословична, особено що се касае до синдикалния водач. Аналите са запаметили остри думи на Тренчев по адрес на Костов още от първите години на демокрацията, макар че двамата бяха привидно от едната страна на барикадата – дясната.

Още през 1992 г., казва докторът, предупредих СДС да не се забърква с него. През 1997 г. пък гласувал „с омерзение“ за коалицията на Иван Костов. „Беше ми беше твърде неприятно, защото си давах сметка какъв човек се задава. Но нямах друг избор“, обяснява Тренчев през 2005 г. По-късно синдикалистът определя Командира като „гробокопач на десницата“, а през 2010 г. в интервю за „Труд“ казва, че „Костов бута Дянков и Борисов към пропаст“.

Може би разковничето на тази пословична ненавист се крие в едно изявление на бившата шефка на следствието Ани Крулева, която миналата година разкри пред „Монитор“, че през 1992 г. вътрешният министър Йордан Соколов поискал ареста на д-р Тренчев, заради контрабанда, извършвана под крилото на „Подкрепа“. Соколов пък бил надъхан не от тогавашния министър-председател Филип Димитров, а от премиера в сянка, според Тренчев – Иван Костов.

Според синдикалния лидер, Костов, който по това време е финансов министър, бил недоволен от критиките на „Подкрепа“ и затова решил да си отмъсти. Така или иначе арестът се разминал, но омразата явно е останала за вечни времена.

Константин Тренчев е известен, освен със синдикалната си дейност, но и с факта, че е пътувал много в чужбина, с което той често се хвали, давайки добрите примери от различните цивилизовани държави. В случая обаче този опит не важи.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.