Транспортен шеф хвърли оставка заради калинки

Директорът на държавното предприятие „Български морски квалификационен център” (БМКЦ) капитан Тома Томов е подал оставка и е освободен, съобщиха от транспортното министерство. Официално от ведомството твърдят, че причините на кап. Топмов са лични. От източници от министерството komentator.bg научи, че причина за оставката са "калинките" в борда на директорите и неговия председател Кръстьо Кривов – Къро. Сред мотивите на първия капитан на легендарния ветроход „Калиакра” са тоталната некомпетентност на Къро и опитите му за разбиване на един от най-добрите морски учебни центрове.
Самият Кривов е звършил НСА със специалност „плуване“. Той е от близкото обкръжение на сегашния транспортен министър Ивайло Московски. През 2007 г. на местните избори Кривов се провали като кандидат на ГЕРБ за община „Изгрев” в София. Тогава Московски бе кандидат за общински съветник в същата община и заедно с Кривов обикаляха да агитират в екип. Въпреки тежката загуба от кандидата на БСП Панайот Дончев, на Кривов бе намерено топло местенце първо като зам.кмет на район „Студентски”, а по-късно – като председател на борда на директорите на БМКЦ.
Новината за оставката на Томов нажежи до червено браншовите организации в морската столица. Тя се случва по-малко от два месеца след като част от тях заплашиха с протести заради неадекватната политика на транспортното министерство в областта на водния транспорт.
Самият  Томов отказа коментар пред komentor.bg относно причините за напускането си, като обясни че ги е написал още преди месец в оставката си до транспортния министър.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.