Тръмп забрани за четири месеца приема на бежанци

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти, предава БНР.Той е за “Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ”. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес. Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане.
В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца. От Белия дом обясниха, че с тези мерки ще задържат “ислямските терористи” далеч от САЩ.
Освен това, Тръмп подписа и указ за въоръжаване на армията. Самият Доналд Тръмп определи документа като великото възстановяване на американските въоръжени сили, на които той обеща пари за нови самолети, кораби и ресурс за армията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.