Тръмп се закле и обеща да направи Америка отново богата и велика

Тръмп обеща да направи Америка отново богата и велика

 

Доналд Тръмп положи клетва във Вашингтон над две библии. Церемонията бе по обяд местно време и бе последвана от традиционния парад. Вечерта ще има бал в Белия дом. Преди него се закле и вицепрезидентът Майк Пенс.

На церемонията по встъпването в длъжност на новия президент присъстваха редица високопоставени военни, както и бивши президенти. Сред бяха още Хилари и Бил Клинтън.

” Заедно ще възстановим нашата държава. Оттук нататък САЩ са на-първо място и всички решения ще бъдат в полза първо на американците. Никога няма да ви подведа “, заяви Тръмп в първата си реч като президент.

Тръмп заяви, че 2017 г. ще бъде запомнена като годината, в която народът е върнал властта в своите ръце.

“Ще направим Америка отново богата, горда и безопасна. Заедно отново ще направим Америка велика”, заяви Тръмп.

Toй потвърди, че администрацията му ще следва силна протекционистка политика и призова да се следват два основни принципа: “купувайте си американски стоки и наемайте американци”.

“Никога повече няма да бъдете пренебрегвани. Ще се боря за вас с всеки дъх на своето тяло и никога няма да ви предам. Америка отново ще започне да печели, както никога преди. Ние ще си върнем работните места. Ще си върнем границите. Ще си върнем благосъстоянието. И ще си върнем мечтите”, обърна се към десетките хиляди присъстващи Тръмп.

“Престъпленията, бандите и наркотиците отнеха много животи… Това избиване на американци спира точно тук и точно сега”, каза още Тръмп.

“Ще върнем работата си, ще върнем границите си, ще върнем благосъстоянието си”, допълни той.

По думите му отсега нататък всяко едно решение на властта ще бъде направено, за да защити американските работници и американските семейства.

 

Тръмп обеща да заздрави старите съюзи на САЩ и да създаде нови и се зарече, че ислямският радикален тероризъм ще бъде изкоренен.

Близо 30 хил. служители на “Сикрет сървис” и националната гвардия на САЩ отговаряха за сигурността по време на събитието.

Заради своя външен вид първата дама Мелания Тръмп пък бе оприличена от анализаторите на Жаклин Кенеди.

Намеренията на новия американски президент са: растеж на американската икономика с поне 4 на сто годишно и създаване на 25 милиона работни места, голяма данъчна революция – облекчен прогресивен данък и намаляване на корпоративния данък от 35 на 15 на сто.

В областта на търговията новият президент предвижда да преразгледа международните споразумения за свободна търговия, ако те не отговарят на интересите на САЩ.

Доналд Тръмп казва, че програмата за всеобщо здравно осигуряване, известна като „Обамакеър”, ще остане в историята. Тя ще бъде отменена и заменена с друг закон.

Доналд Тръмп смята да изгради стена по цялата граница с Мексико, за която ще плати самото Мексико. Освен това предвижда депортиране на над 2 милиона нелегални мигранти и затягане на визовите правила, както и спиране на визите за страни, които отказват да приемат обратно свои граждани.

В сферата на отбраната Тръмп иска увеличаване на военния бюджет, както и другите страни от НАТО да изразходват повече пари за отбрана.

Доналд Тръмп трябва да назначи около 4000 правителствени служители, включително на висши постове, които изискват одобрението на Сената.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.