Тодор Танев обеща да няма революционни промени в матурите

В момента не предвиждам промяна във формата на матурата нито лично, нито съм чувал това да се говори в Министерството на образованието и науката. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БГНЕС.

Танев поясни, че става дума за добавяне на нови елементи и инструменти. “На този етап няма да се правят революционни промени, а само подобрения”, подчерта той.

Министърът на образованието очерта и посоката, я която ще вървят промените. Едно от намеренията е да бъде намалено времетраенето на държавния зрелостен изпит, а друго – от следващата година да се знае какъв е прагът за тройка.

Танев каза още, че в момента от МОН събират грешки от матурите, както и предложения на директорите за начина на провеждането на държавния зрелостен изпит.

Министърът за пореден път прехвърли на квесторите цялата отговорност за изтичането на информация за матурите, като подчерта, че от МОН не е имало никакъв теч на информация.

По-рано днес министърът обяви пред Нова ТВ, че от новата учебна година е възможно да се увеличат заплатите на учителите. “Винаги наесен се случва това. Дано стане”, пожелателно се изрази министърът. В тази връзка Тодор Танев припомни, че преди няколко дни премиерът обеща да бъдат намерени 20 милиона лева допълнителни средства.

“Ние сме в непрекъсната връзка със синдикатите. Разчитам на опита на Янка Такева”, каза още министърът на образованието и науката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.