Тинейджър преби съученичка в час, учителката видяла закачка

Седмокласник от Димитровград преби съученичка по време на час по български език. Инцидентът е станал пред очите на учителката, тя обаче отрича да е видяла. Инспекторатът по образование и Закрила на детето работят по случая, съобщи bTV.

Боят става по време на контролно по български език преди две седмици. В края на часа момче от класа влиза в ролята на учител. „Той каза, че ще бъде учител и каза на всички да го гледат в очите. Аз му казах, че не искам, защото не ми е никакъв. Той тогава дойде при мен и започна да ме удря”, казва Нели Янева, ученичка от 7 клас в СОУ „Васил Левски”.

Това се случва пред очите на целия клас и на учителката. „Госпожата казваше – защо се карате, защо се биете, не трябва да бъдете агресивни”, допълва съученичка на Нели.

Пред педагогическия съветник побойникът първо отрича, после признава, че е прекалил. „В един последващ разговор заяви, че я е ударил, но според неговите думи не по този начин, по който изглеждат синините на ръката. Съжалява за което”, обяснява – педагогическият съветник Недялка Ангелова.

А според учителката, такъв инцидент в час не е имало. „Ами дори и да се закачили по някакъв повод, той по принцип си е закачко, няма проблем, с всичките деца по някой път е правил, но по време на междучасията”, коментира Росица Георгиева – учител по БЕЛ.

След инцидента пребитото дете, което е болно от астма, започва да получава кризи. Стига се до намесата на лекар, а родителите научават, че детето им е постоянна жертва на насилие в училище. Безразличието на учителката допълнително вбесява родителите.

„А госпожата въпросната по български език ми заявява, че тук редовно се бият и се удрят. Едва ли не ежедневие, аз за какво съм тръгнала да подавам жалби”, възмущава се Валентина Георгиева – майка на пребитото дете.

„Майката има пълното основание да подаде жалба, защото тя праща детето и очаква от нас – ние да се грижим за него и да опазваме живота му”, допълва Антон Иванов, директор.

Учителката най- вероятно ще бъде наказана със забележка. А с пребитото дете от следващата седмица започва работа психолог.

Източник: btvnews

1 Comment

  1. Влязъл каубоя в един бар и се провикнал “Барман, дай едно уиски”. Барманът му подал уискито и казал през зъби “Двайсет цента”. Каубоят се учудил откога уискито е станало толкова евтино и пак се провикнал “Барман, дай едно двойно уиски”, а барманът отново му поискал двайсет цента. Удивеният каубой пак се провикнал “Барман, дай една бъчва уиски”, а барманът пак му поискал само двайсет цента. Каубоят възкликнал “Ти май не си истинския барман”, а барманът отговорил “Истинският барман се ебава горе с жена ми, а аз тука се ебавам с търговията му”.
    ДОКАТО МИНИСТЕРСТВОТО СЕ ЕБАВА С ОБРАЗОВАНИЕТО, УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ ЕБАВАТ С ДЕЦАТА НИ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.