Терористите в Лондон са имали и коктейли “Молотов”

Британската полиция е открила коктейли “Молотов” във вана, използван от извършителите на атаката в Лондон в събота вечерта, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Скай нюз.

Най-малко десетина такива петролни бомби са били намерени в камионетката, съобщи британската телевизия, цитирайки неназовани източници.

Седем души бяха убити при терористичната атака. Нападателите врязали наетия от тях ван в пешеходци, след което се нахвърлили с ножове на посетителите в близките барове и ресторанти.

Десет човека, задържани във връзка с нападението, са били освободени, съобщи лондонската полиция в изявление, цитирано от Ройтерс. Това означава, че всички 12 души, арестувани след атаката, вече са на свобода. Продължава идентифицирането на жертвите, сред тях има и чужденци. Десетки хора бяха ранени при атаката. Сред тях е и един българин.

Стотици хора се събраха снощи на бдение в центъра на Лондон в памет на жертвите, предаде ДПА.

Сред присъстващите бе кметът на британската столица Садик Хан. “Тази вечер стоим заедно, за да почетем онези, които загубиха живота си, и за да изпратим ясно послание: Лондончани никога няма да бъдат уплашени от тероризма”, написа Хан в Twitter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.