Тереза Коцева: В петък ще си видя децата, социалните: Не коментираме случая

В петък ще си видя децата. Това каза пред komentator.bg Тереза Коцева Гривчовска, младата майка, чийто деца бяха отнети от социалните служби в Кнежа. Задълженията на Тереза към енергото са 400 лева, няма и вода. На приемните семейства, които взеха децата й,едното от което от родилния дом, държавата ще плати 500 лева на месец. Този случай, разказан от news7, взриви социалните мрежи и много хора, разочаровани от социалната ни система, предложиха да помогнат.
От социално подпомагане -Кнежа отказаха всякаква информация по въпроса и заявиха, че ще дадат отговори по Закона за достъп до информация, а в кметството се запознали тази сутрин с драстичния случай, за който научили от многобройните позвънявания. От Агенцията за закрила на детето правят проверка и стигнали до същите заключения, както и журналистите- на Тереза и е било предложено да бъде настанена в специален център във Враца. Тя обаче се е отказала от тази възможност. На въпрос на komentator.bg защо на жената не е предложена помощ докато е бременна, за да си уреди задълженията и да може да си задържи децата, не ни отговориха. Тя тепърва ще прави постъпки за това, което и се полага. На въпрос защо се действа така , от оторизираните служби заявиха, че за това отговаря Агенцията за социално подпомагане. Много хора се обърнаха към нас, за да дадем адрес, на който могат да пратят пари на Тереза. Телефонът на който Тереза отговаря е: 0889732806. По неофициална информация обаче в случая с Тереза е действано правилно, защото децата са били поставени в риск от начина на живот на самотната майка.

12 Comments

 1. Кучетата си лаят, кервана си върви, оправия няма ! Някой вижда ли изход, има ли идея за промяна /каква да е промяната/. Съгласна съм с всичките мнения, те са и мое виждане, но какво от това… 🙁

 2. Тереза Коцева Гривчовска
  Tereza Kotseva Grivchovska
  IBAN: BG08STSA93000017876852 BIC: STSABGSF (банка ДСК)
  гр.Кнежа
  Тел. 0889 732 806 – Тереза Коцева

 3. Ако беще приела да отиде в център за временно настаняване, щеше да загуби правото си на общинско жилище. В подобен център има право да живее до 6 месеца – след това ще остане на улицата и пак ще й вземат децата. Очевидно някой се е опитал да я притисне, за да даде жилището на друг. Нищо чудно и бебето да е било обещано, повечето приемни родители искат бели деца. Под натиска на лешоядите тази жена е постъпила по възможно най-разумния начин. В момента обаче за нея няма друга възможност, освен да бъде “наета” на работа. Разбира се, никой не може да изисква подобно нещо от прясна родилка с две малки деца, без родители и съпруг. Само държавата може. Така че мислете в перспектива. Паричните дарения със сигурност ще бъдат от полза за майката, но няма да й помогнат да се пребори със скапаната система. Съветът ми е ако някой има бизнес и желание да я подкрепи, вместо много пари накуп да й осигури така лелеяния от социалните месечен доход. И то колкото може по-бързо.

 4. В Кнежа да не би да няма цигански семейства които нито плащат консумативи,нито плащат данъци,нито работят,нито децата им ходят на училище.Защо не им вземете децата бе другари чиновници,живеещи на гърба на данъците които всички плащаме?За циганите може,за българите не.Това ако не е дискриминация друго не може да е.

 5. Здравейте!
  Ето и адреса на Тереза Коцева Гривчовска: гр. Кнежа, ул. Димитър Бутански“ 12 вх. А, ет.6, ап.23, тел. 0889732806, тел на социалните служби, които дават телефона на Тереза: 091327616

 6. kolkoto do merkite , koito sa prredprieti ot strana na Direkciq Socialno podpomagane, towa e nedopustimo. Towa e edna ot poslednite merki, koito se prilagata, parwite se zadylgitelno da se okage sydejstwie na semejstwoto, wkl. sys prawna pomosht i izcherpwane na wsichki socialni uslugi, a edwa na chetwyrto mqjsto, sa tezi krajni merki za predostawqne na decata w priemno semejstwo. OSocialnite sledwa pyrwo da otgoworqt, kakwi merki sa predlagali i kak sa sydejstwali na mladata majka i decata i, che otnemaneto na decata e bilo e dinstwenoto reshenie. Tuk sledwa da se samosezira Prokuraturata, da razsledwa dali towa ne e shema za poluchawane na praichni sredtswa ot blizki na socialnite priemni semejstwa.

 7. zdrawejte, i molja dajte aktualen telefon na momicheto , tozi e izkluchen postoqnno, ili aktualen adres, na kojto da pomognem. Shitam, che ima mnogo po-golemi narusheniq, njama kak trudow dogowor, nezawisimo dali e po programa ili ne, da se prekrati, po wreme na bremennostta j. Ochewidno towa se e sluchilo, i njakoj tr. da nosi otgwoornost i za towa . Molja gurnalistite, razsledwajte i tozi moment.

 8. Няма такава държава!!!!!Да откъснеш пеленаче от гърдите на майка му е най-жестокото престъпление,което може да се извърши спрямо него.Лично бих издрала очите на всеки ,който се опита да ми вземе децата.Циганите осакатяват умишлено децата си,за да прибират парички,а тази жена е лишена от най-висшето си право,да даде най-ценното от себе си на своята рожба-ЗДРАВЕ.

 9. Дирекция “Социално подпомагане” Кнежа има за цел да подпомогне жителите на общината, които без помощта на другиго не могат да задоволяват свой основни жизнени потребности, както и да укрепва, и да развива обществената солидарност в трудни житейски състояния. http://www.kneja.acstre.com/subsection-467-socialno_podpomagane.html

 10. eto i IBAN: BG 08STSA 93000017876852 – klon na DCK, ime: Tereza Kotseva – ako njakoi ima jelanie da pomogne na jenata i telefon za vrazka s neja: 0889732806

 11. Това случва ли се наистина???
  Досега адвокати, журналисти, доктори и пр. запознати със случая да бяха събрали по някой лев, жената да си прибере дечицата веднага! Служби! Кому служат, пита се?! Дайте сметка. Жената не е могла да накърми даже детето си… Какъв е този ужас?!!! Разпространявайте, моля! КОйто е наблизо и може, да се ангажира!

 12. ТАЗИ АГЕНЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!!!!!!! ТОВА СА ПАРАЗИТИ…!!! ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ДЕЦА ОТ МАНГАЛИТЕ!?!?!? КЪДЕ Е ДЪРТИЯ ПЕДЕРАСТ БАЙ АСАН АДЕМОВ ЗА ДА СЕ ПРОИДНЕСЕ!?!2 НАЛИ Е МИНИСЪР!?!?? АСВЕН РАЗНИТЕ ИДИОТСКИ ЗАКОНИ ИМА И МОРАЛНИ ЗАКОНИ!!!!! НЕКА ГОСПОД СЪДИ ТЕЗИ ИДИОТИ-ЧИНОВНИЦИ!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.