Тепавичаров избил семейството си заради финансови проблеми

Сержант Георги Тепавичаров, който уби съпругата и децата си в Пловдив и след това сложи край на живота си, най-вероятно е планирал трагичния край на семейството си заради финансови проблеми. Семейството имало няколко кредита на обща стойност над 200 хиляди лева, е установила проверката. Заемът бил изтеглен още през 2008 г., за да могат да превърнат в семеен хотел наследствената къща на съпругата Николина в Чепеларе. Според представения за отпускането на кредита бизнес план, осемте стаи трябвало да бъдат обзаведени луксозно, а парите от туристи да стигнат за покриване на вноските и дори да останат. Бизнесът обаче вероятно не потръгнал и затова Георги Тепавичаров е планирал жестокото убийство.
Към предположенията, че той е планирал всичко, навеждат и фактите, че той е е прехвърлил семейната кола "Дачия" и апартамента на бул. "Македония" на брат си Костадин. Това съобщи източник от разследването. Жилището е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили.
В сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството си и себе си. Според предварителния оглед, съпругата и двете момчета – на 3 и 9 години са убити в съня си и са умрели мигновено.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.