Теменужка Петкова защити решението на КЕВР за новите цени на тока

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова защити решението на КЕВР за новите цени на тока от първи август. В предаването на БНТ “Денят започна” Петкова изтъкна, че решението на енергийния регулатор е балансирано и няма основание за съмнения в компетентността на комисията.

“Смятам, че това решение, с което КЕВР излезе сега от 1 август, е едно балансирано решение – решение, което, надявам се, да постави на друга основа развитието на енергийния сектор в България”, изтъкна Петкова. Във връзка с протестите на КРИБ и други работодателски организации, по време на които бяха издигнати искания за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов и на някои от членовете на комисията-регулатор, министър Теменужка Петкова изтъкна, че високо цени Иван Иванов в качеството му и на експерт, и на общественик, на човек, който е с доказана репутация и в обществото, и с необходимия опит в областта на енергетиката. “По отношение на останалите членове на КЕВР ще кажа само, че това са експерти, зад които застана българския парламент, поради което ние нямаме основание да се съмняваме или да подлагаме на дебат тяхната компетентност, тяхната обективност при вземането на решения”, категорична бе Теменужка Петкова.

Министърът на енергетиката допълни, че няма напрежение между правителството и работодателите, въпреки анонсираните от тях нови протести през септември.

Свързани публикации

1 Comment

  1. При липса на всякаква защита на потребителите,това увеличение ще рефлектира вьрху цените на стоките за масово потребление.Пример-при увеличение на цените на горивата цените на стоките скачат пропорционално,а при намаление на цените им стоките се намалят с -0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.