Тази седмица правителството заседава в Ловеч

Редовното седмично заседание на Министерския съвет ще се проведе днес и няма да е в София, а в Ловеч, в сградата на областната администрация. Практиката правителството да заседава извън столицата бе въведена по времето, когато премиер бе Симеон Сакскобургготски и продължава и до днес, като от време на време кабинетът заседава дори зад граница – съвместно с правителството на страната-домакин.

Днешното домакинство на Ловеч е „вързано” и с две точки в дневния ред на правителството. Предвижда се министрите да се произнесат за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имоти – частна държавна собственост, на общините Ловеч и Троян.
Други държавни имоти днес вероятно ще бъдат дадени на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, и на Държавната комисия по хазарта.

В дневния ред за днешното правителствено заседание са още доклад за националния баланс на запасите и ресурсите на подземни богатства у нас; приемане план за изпълнение на стратегията за развитие на държавната администрация за периода 2014-2015 г.; утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организация през следващата учебна година и др.

На заседанието ще бъдат дискутирани изменения и допълнения на два закона – за медицинските изделия и за авторското право и сродните му права, както и на Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

По-късно през деня министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с кметовете на общини от Ловешка област, след което ще разговаря с представители на бизнеса от региона.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.