Татяна Дончева прогнозира, че бюджетът ще изгърми, заради недостатъчни приходи

„Проблемът при сегашното управление, пък и при предишното, пък и по-предишното е, че те искат да разпределят, преди да са събрали приходите. Това нещо ще причини гърмеж на бюджета и това има за практическо отражение в криминалната хроника създаването на различни схеми, които събират пари, носят пари кой от горските, кой от „Митниците”, само че преди да е напълнен бюджетът”. Това коментира лидерът на „Движение 21” и бивш депутат от левицата Татяна Дончева пред Нова телевизия. Тя припомни, че за шест месеца Агенция „Митници” смени няколко изпълнителни директора, всеки от които се е задържал по 2-3-4 месеца. Според Дончева, това означава, че има нестабилност и липса на разумно управление на един от основните приходни източници за държавния бюджет.
„Снощи няколко от основните телевизии бяха заети с поредната пиар акция на МВР, в която главният секретар на МВР и шефът на митническото разследване и разузнаване обясняваха, че ловят цигари на Женския пазар. Както е известно, на женския пазар се гонят дребните разпространители на безбандеролни цигари, а не се гонят големите вносители, износители и играчи в схемите. Не върви на главния секретар на МВР и на шефа на митническото разследване и разузнаване да гонят циганки по женския пазар. Вероятно някой иска да умие срама от челото от резултата на акцията в Лясковец и ние да забравим за нея”, категорична беше Татяна Дончева.
По думите на Татяна Дончева листите и евровотът в момента се гледат от партиите на статуквото като упражнение, от което могат да извадят довод за запазване на парламентарното статукво, за запазване на правителството, за запазване на основните четири парламентарно представени политически сили в сегашното им положение.
„Общо-взето прави впечатление в сегашния евровот голямото желание на лидерите на политическите сили да попаднат в листите на челни места. Отдавам го на желанието им да запазят статуквото и на разбирането, че лидерите на партиите са най-добрите водачи на листи, хора с най-голям електорален капацитет”, заключи лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.