Татяна Дончева: Оставката на Първанов е театър

Оставката на Георги Първанов е театър. Като подаде оставка и ако му я приемат, тогава ще коментираме. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21″. Според нея лидерът на АБВ, както и Румен Петков, са от категорията политици – играчи и определено играят сложна игра, „зад кадър има много действия по отношение на други сюжети”.

Татяна Дончева определи поведението на АБВ при гласуването на дълга като дискредитиращо и заподозря, че депутатите от групата са подкрепили ратификацията със съгласието на Първанов и Румен Петков. Дончева е убедена, че парламентарна група на АБВ не е фриволна в поведението си, а трите водещи фигури – Първанов, Петков и Калфин – не биха си позволили да направят някакви самостоятелни решения.

А що се отнася до самия дълг, тя коментира, че финансовият министър Владислав Горанов няма аргументи, а начинът, по който Горанов и Менда Стоянова го обяснили всъщност разпалил паниката и страховете.

Не вярвам Георги Първанов да подаде оставка, коментира по БНР евродепутатът Илияна Йотова. Социалистката припомни, че Първанов бе обявил оставка и след краха на АБВ на изборите за европарламент, но остана начело на формацията. Според Йотова думите на Първанов за оставка са премислен ход, а решението на парламентарната група на АБВ да подкрепи дълга е било взето по-рано, а не по време на дебатите в пленарната зала или след речта на Владислав Горанов.

Илияна Йотова смята, че ако Първанов не е начело на АБВ, то формацията ще се разпадне.

Дружбата между ГЕРБ и ДПС никога не е била прекъсвана, допълни евродепутатката. По думите й партиите на Борисов и Местан не са прекъсвали връзките помежду си и дори по време на кабинета начело с Пламен Орешарски. Йотова прогнозира, че следващата коалиция ще е между ГЕРБ и ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.