Татяна Дончева не вижда Първанов и Румен Петков в нов ляв проект

"Има необходимост от нов проект в лявото пространство. И Георги Първанов също е достигнал до това заключение, но това не значи, че той ще е част от тази формация, нито Румен Петков". Така лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева „разпредели” местата в бъдещия (нейн) ляв проект пред зрителите на Нова телевизия.

Дончева, която от години открито критикува сегашното ръководство на БСП, а неотдавна официализира раздялата си с партията, вече заговори и за необходимостта от Реформация – процес, който тя свързва с направата на нова Конституция.

„Преди няколко дни чух как Теди Москов призовава хората в лявото и дясното политическо пространство да обединят усилия за политическа промяна. Тази нужда е явна", обясни още Дончева. И изтъкна, че реформаторските сили трябва да успеят да се справят с реставраторските опити през 2014 г. "Реформацията е свързана с нова Конституция. На практика това означава, че трябва да има единно разбиране от необходимостта от нова Конституция. На този етап не е нужно детайлите да бъдат оповестявани пред обществото", каза още Татяна Дончева. Според нея са нужни промени в съдебната система, както и в президентската институция.

Бившата соцдепутатка обясни на водещите и на зрителите, че смисълът на участието в политическия живот не е всеки да прегърне една партия, а всеки да си гледа работата. Все отнякъде трябва да се започне. Това отнякъде означава и от ляво, и от дясно", додаде Дончева. По думите й, „при разговорите за нова Конституция не изключваме ГЕРБ, без Цветанов и Борисов. Те не са само Цветанов и Борисов. Омръзнало ми е лидерският тип партии да се противопоставят на нелидерските. Не е възможно, дори в дясно – да няма лидери и да не могат да изберат няколко фигури, които да водят", допълни Татяна Дончева.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.