Ташева от “Атака” обвини наблюдателите във фалшификация на вота

Депутатът от „Атака“ Магдалена Ташева обвини в манипулация и дори фалшификация на вота огромния брой наблюдатели на преминалите в неделя избори за български депутати в Европейския парламент – над 60 хиляди души.

„Искам да предупредя българското общество, че тук става дума за чудовищна деформация. Наблюдателите са платени служители на неправителствени организации, повечето от които известни като „соросоиди“, коментира Ташева по БНР. Освен това, според Магдалена Ташева, ГЕРБ има твърде малка подкрепа, за да иска предсрочни избори.

„Ако умножим 34% избирателна активност по 30 на сто гласували за ГЕРБ, се получава, че Борисов има около 9,5% – 10% подкрепа. С 10% подкрепа не може да искаш да сваляш правителството“, изтъкна депутатката, която се изявява и като телевизионен коментатор в телевизия “Алфа”. Все във връзка с предстоящия вот на недоверие срещу кабинета наОрешарски Ташева увери, че в сряда депутатите на “Атака” ще бъдат в пленарната зала за дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Магдалена коментира и неуспеха на партията на евровота. Според нея от „Атака“ не са успели да „преведат посланията си на езика на ежедневието“.

„Анализът на резултатите показва, че на тези избори загубиха българските партии, спечели ДПС. Губят тези български партии, които говореха за проблемите на ЕС като нас и БСП“, изтъкна Ташева.
По думите й „Атака“ приема оценката на народа и ще анализира къде е сгрешила.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.