Търсят затрупани след земетресенията в Италия

epa05609596 Debris after a wall collapse following the strong earthquake that hit Norcia, central Italy, 30 October 2016. A 6.6 magnitude earthquake struck 6km north of Norcia, Italy, on 30 October 2016. EPA/ITALIAN ARMY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Земетресението в Централна Италия от вчера регистрира четири силни труса – между 5,1 и 5,5 по Рихтер – с епицентър Монтереале в област Абруцо, където положението е най-тежко заради лошото време. Вторичните трусове продължават. Един човек е загинал под развалините на обор, срутил се от тежкия сняг и трусовете, усетени в Кастел Кастаня.

Предполага се, че има затрупани хора в хотел, след като падна лавина вследствие на земетресението. Става дума за най-малко 20 души. Управителят на област Абруцо Лучано Алфонсо съобщи, че това е хотел край селището Фариндола в подножието на върха Гран Сасо. Сигналът е подаден от двама туристи и става дума за голяма лавина. Има и силна снежна буря. Стационарни и мобилни телефони не отговарят. Специализираните екипи се опитват по най-бързия начин да стигнат до там, съобщиха от оперативния щаб в Пескара.

Друга лавина е паднала край Кампотосто, където се издирва един човек. За момента спасителната акция там е прекратена. Голямата беда не е само в земетресението, но и в лошото време с обилния снеговалеж от часове насам. Спасителните екипи, включително и армията, правят всичко възможно да пробият път в снежните стени и да изведат хората от затрупаните от сняг селища.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.