Таня Андреева: Изпращаме “пироговчета” за обучение в Израел

България и Израел ще си сътрудничат в сферата на спешната медицинска помощ, съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева след среща със своята израелска колега Яел Герман, предаде БНР. След което допълни, че български медици ще се обучават по израелски програми за спешна помощ при кризисни ситуации.

Министър Андреева е в състава на българската правителствена делегация, която днес завършва посещението си в Излаел и палестинските територии.

“Първоначално ще стартираме със специалистите, които работят в националните болнични комплекси, така наречените “пироговчета”. Тях ще ги изпратим тук на обучение, а след това във времето ще изпращаме и млади лекари, които да специализират спешна медицина и не само спешна медицина, и в други области”, каза Андреева пред микрофона на БНР.

Днес българската делегация, водена от премиера Пламен Орешарски, ще се срещне последователно с израелския президент Шимон Перес и с палестинския Махмуд Абас. Визитата идва в напрегнат момент, след като Израел прекрати формалните преговори за мир, защото Абас се съгласи на общо правителство на националното помирение с радикалната групировка “Хамас”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.