Танова връща Порожанов начело на ДФ “Земеделие”

Министърът на земеделието Десислава Танева съобщи днес на брифинг, че ще предложи за директор на Държавен фонд “Земеделие” неговия бивш шеф Румен Порожанов, който бе министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки.

Кариерата на Порожанов стартира в Министерството на финансите, където е главен специалист през 1992 г. При управлението на НДСВ минава за приближен на бившия министър на финансите Милен Велчев. Назначен е за председател на надзорния съвет на „Булгартабак“ след напускането на Любка Качакова. В професионалната си биография Порожанов е записал и други престижни постове. Той е бивш председател на българската страна по отхвърления проект „Бургас – Александруполис“, бил е и директор на фонда за радиоактивни отпадъци. Той беше шеф на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков преди да оглави фонд „Земеделие“, който напусна през 2013 година.

По-рано днес в. “Труд” съобщи, че бившият шеф на фонд “Земеделие” Мирослав Николов е възстановен на работа с решение на Софийския районен съд. Съдът е решил, че Николов е бил освободен без необходимото мнозинство от Управителния съвет на Фонда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.