Т. Дончев: Не виждам основания за поскъпване на тока

На 19-то място сме по усвояване на еврофондове

Темата за цената на тока вълнува всеки. Не виждам основание за увеличаването й, коментира министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев в интервю за БНТ. Той допълни, че основната задача пред енергетиката е да се намали огромната задлъжнялост и правителството работи по тази задача.

Дончев коментира и лошото състояние на редица участъци от автомагистралите и републиканската пътна мрежа. Според Дончев, трябва да излезем от дяволския кръг на кърпенето, тъй като от безкрайното запълване на дупките няма полза. По думите на министъра целта е да се ремонтират основно амортизираните участъци, но това изисква много пари.

Няма европейски средства за пълнене на дупки по пътищата. Това е категоричната и доста дисциплинираща позиция на Брюксел, изтъкна Томислав Дончев.

По темата за мястото на страната ни като газоразпределителен център на Балканите и проблемите, свързани с решението на Русия да не строи газопровода “Южен поток”, министър Дончев каза, че най-лошият вариант е да загубим своята стратегическа позиция. “Ние се интересуваме интересува откъде ще идва природният газ, важното е да имаме синьо гориво и то да бъде доставяно редовно”, каза Дончев в коментар на газовите доставки.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.