Сводка за бежанците: Отново засилен натиск по границите

Запазва се тенденцията към увеличаване и запазване на сравнително висок броя на лицата, които се опитват да влязат незаконно на българска територия, след което да кандидатстват за статут на бежанци.

За последното денонощия от 6.00 часа на 13 октомври до 6.00 часа на 14 октомври на вход на държавната граница са задържани общо 48 души, от които 34-ма на българо-турска зелена граница, четирима на българо-гръцка зелена граница и 10 на ГКПП на българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди това, през уикенда, на държавната граница са задържани общо 51 лица, от които 31 на българо-турска зелена граница, 19 на ГКПП на българо-турска граница и 1 на ГКПП на българо-македонска граница, става ясно от данните на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

Освен това в понеделник в София, в района на Лъвов мост и Женския пазар бяха заловени 39 нелегални имигранти, повечето от които от Афганистан. Напоследък каналджии все по-често докарват нелегални имигранти до крайните квартали на столицата, след които ги оставят сами да се оправят по-нататък. Повечето от тях намират подслон при сънародници в евтините хостели около Централни хали и Лъвов мост, след което започват да търсят начини да стигнат до Западна Европа.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.