Сводка за бежанците: Отново наплив по границата с Турция

За периода от 6 часа на 18 юли до 6 часа на 21 юли 2014 г. на вход на държавната граница на Република България са задържани 127 души, от тях 111 на зелена и 16 на ГКПП на българо-турската граница. Това съобщи пресцентърът на МВР като се позова на информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

От МВР съобщават, че на 20.07.2014г., около 06.30 ч., на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил “MAN”, българска регистрация, шофиран от 43-годишен столичанин. При предприетата с газ-анализатор проверка били констатирани завишени стойности във вътрешността на камиона. Последвалата физическа проверка, при която в средната част на товарния отсек на ремаркето на тира, граничните полицаи открили укрити трима чужденци на възраст 22, 24 и 26 години.
Тримата са задържани в рамките на 24 часа, установена е самоличността им и са приведени в специализираните помещения за задържане на РДГП Свиленград.
Шофьорът е разпитан в качеството на свидетел и е освободен, за случая е уведомена районната прокуратура, а работата по разследването му продължава.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.