Сводка за бежанците: Нито един за последното денонощие, общо 280 от 1 януари

През изминалото денонощие няма задържани лица на вход на българо-турската зелена граница, съобщи пресцентърът на МВР като се позовава на информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

От началото на годината на вход на българо-турската зелена граница са задържани общо 120 лица, а на вход на държавната граница – общо 160 лица, съобщи вчера заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Той уточни, че  настанените в центровете на Дъравната агенция по бежанците са 3864 човека, а на външни адреси пребивават 3784 души. Други 892 човека са настанени в домовете на Дирекция „Миграция”.

Благодарение на добрата организация, мобилизацията и взаимодействието между институциите, успяхме да овладеем миграционния натиск и да го сведем почти до нивата на 2012 г, обобщи Васил Маринов след заседание на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

Специално внимание бе отделено на подобрените битови условия в центровете след предприетите ремонтни дейности. Сред акцентите бе и резултатът от организацията за осигуряване на храна за бежанците, настанени в центровете, съобщават от пресцентъра на МВР.

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.