Сводка за бежанците: Край Малко Търново е разбит канал за вътрешен трафик

Канал за вътрешен трафик на бежанци е пресечен тази нощ в района на Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е реализирана от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Граничен полицейски участък – Малко Търново. В хода й са задържани 23-ма сирийски граждани, преминали в България през граничната бразда в района на Малко Търново. Установено е, че след предварителна уговорка чужденците трябвало да бъдат откарани с два автомобила и микробус във вътрешността на страната. Задържани са четирима пловдивчани, /на възраст от 26 до 64 години/, които трябвало да осъществят трафика, срещу тях са образувани досъдебни производства.

Чужденците са отведени в Граничен полицейски участък – Малко Търново, установена е самоличността им. Образувани са бързи досъдебни производства за нелегално преминаване на границата на Република България.

По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 6 часа на 17.02.2014 г. до 6 часа на 18.02.2014 г. на вход на българо-турската граница са задържани 23 души.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.