Сводка за бежанците: 106 за уикенда, също като преди седмица

През периода от 6.00 часа на 15 юни до днес сутринта на вход на държавната граница на Република България са задържани 106 лица. Всички задържани от “Гранична полиция” са заловени на българо-турска граница: 102-ма на така нар. зелена граница и 4 – на граничните КПП. Това съобщи пресцентърът на МВР като се позовава на информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

През миналия уикенд ситуацията бе практически същата. Тогава през почивните дни бяха задържани общо 105 лица, като 19 нелегални имигранти бяха заловени при навлизането им у нас от гръцка територия. По-късно през седмицата на няколко пъти броят на задържаните варираше между 40 и 50, което показва, че има увеличаване на миграционния натиск.

С цел противодействие на незаконната миграция, дирекция „Миграция“ е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането, съобщават от МВР. Вследствие на предприетите мерки по оптимизиране на връщането дирекцията отчита увеличение на броя на изведените в изпълнение на принудителни административни мерки чужденци.

Продължава и практиката да се командироват на границата полицаи от вътрешността, които подпомагат колегите си от “Гранична полиция”.

Припомняме, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.