Свиленски: Шоуто на ГЕРБ с „Тракия” е на ръба на закона

Магистрала „Тракия” трябваше да бъде готова преди месеци и не смятам, че са проблем 48 часа, освен медийното шоу на границата на закона, което направиха депутати от ГЕРБ, като „откриха” отсечката предсрочно. Така депутатът от Коалиция за България Георги Свиленски коментира пред „Дарик” вчерашната проява на неколцина народни представители от ГЕРБ, които въпреки несъгласието на охраната навлязоха на новоизградената отсечка  Ямбол-Карнобат, махнаха забранителните пътни знаци и направиха свое откриване с шампанско два дни преди официално обявеното.

Свиленски се съгласи, че тази отсечка трябва да се пусне, колкото се може по-бързо, но изтъкна, че „в тази държава има закони и Конституция, които трябва да се спазват” и няма как да се пусне строителен обект, какъвто е магистралата, без Акт 16.

Депутатът от левицата допълни, че Акт 16 за магистралата ще бъде подписан в понеделник и пътят ще бъде открит, както е според законите и правилата.

"Преди да стана народен представител бях общински съветник и имах честта да работя с Бойко Борисов като кмет. Той обичаше да открива пътищата в София всяка лента по отделно, във всяка посока. Примерно Алея Яворов я открива 6 пъти.", припомни Свиленски.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.