Светлин Танчев констатира цензура в България

В България определено има цензура. Това заяви за сутрешния блок на bTv независимият депутат Светлин Танчев, който е един от тримата народни представители, обявили своите отношения с партия „България без цензура”. В студиото беше още един от тримата – председателят на ЗНС Румен Йончев, който неотдавна напусна ПГ на Коалиция за България, а партията му влезе в коалиция с „България без цензура” и ВМРО за предстоящите евроизбори. Йончев подкрепи мнението на Танчев за наличието на цензура в България, вкл. вътре в парламентарните групи.

„Все още не съм стигнал до източника на това кой осъществява цензурата. Всяка една група – фирма, държавна организация и т.н.- има определена партийна култура. В предишното НС основно Искра Фидосова осъществяваше цензурата. Сега предполагам, че г-жа Цецка Цачев поставя дневния ред”, заяви Светлин Танчев.

Колегата му Румен Йончев пък посочи като аргумент сриването на България в Световната класация за свобода на словото, както и неразрешените проблеми с агентурното минало на лицата на прехода. Независимият депутат отказа да навлиза в конкретиката на зависимостите в медиите, икономиката, политиката, като обеща да бъде изработен „механизъм, който да изведе тези зависимости”.

„Ще направим този закон да лъснат тези зависимости. В доста сфери на икономиката има монополи, но дайте да извадим фактите с един закон и тогава да говорим по-конкретно”, каза Йончев.

В отговор на въпрос за напускането на досегашните им парламентарни групи и взаимоотношенията на двамата депутати с „България без цензура”, Румен Йончев коментира, че сега вече се  чувстват преди всичко независими.

„Аз смятам, че всички сме съмишленици. Ние сме съмишленици да се промени България, начина на правене на политика, да градим и надграждаме”, допълни Светлин Танчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.